gebruik-internet-explorer-niet

Gebruik internet explorer niet!

Geplaatst op 28 april 2014 door Rien

Er is opnieuw een groot lek ontdekt. Dit keer gaat het om een bug in de beveiliging van Internet Explorer. Microsoft heeft nog geen oplossing voor het probleem dus raden wij u af om internet explorer te gebruiken.

Door dit lek kunnen hackers de volledige pc overnemen van het slachtoffer. Hierdoor kunnen ze onvoorstelbaar veel schade aanrichten. Omdat deze bug in ELKE versie van internet explorer zit, loop dus zowat iedere computer gevaar. Ook is het zo dat Internet Explorer standaard op elke windows-pc staat, waarvan 22% deze browser als standaard gebruikt.

Omdat wij al een tijdje vinden dat internet explorer achterop geraakt op het gebied van snelheid en beveiliging, raden wij Google Chrome aan. Maar ook andere andere browsers zoals Firefox en Safari zijn veilige alternatieven.

Ben u nog gebruiker van XP? Dan loop u nog extra gevaar! Omdat Microsoft de ondersteuning stopzette voor XP, zal deze bug niet opgelost worden voor XP. Het vermoeden dat XP niet langer veilig zou zijn is dus bevestigd.

Indien u nog vragen heeft, kan u zoals steeds bij ons terecht voor meer info.